نحوه اخذ پروانه آموزشگاه فنی حرفه ای

آموزشگاه فنی و حرفه ای در ایران یکی از راه های عالی، سریع و کم هزینه برای تربیت نیروی ماهر می باشد. این سامانه با هدف افزایش توانایی افراد در استفاده از فناوری های پیشرفته و همچنین گسترش فرهنگ کار، افزایش بهره وری کار و ایجاد فرصت های شغلی مولد طراحی شده است. در حال حاضر مدارس آزاد زیادی در کشور وجود دارند که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت می کنند و دانش آموزان خود را بر اساس روش این سازمان تربیت می کنند. آموزشکده فنی و حرفه ای تاسیس و مجوز آن زیر نظر موسسه فنی و حرفه ای اخذ می شود.

بنابراین اگر قصد فعالیت در این زمینه را دارید ابتدا باید در سایت موسسه فنی و حرفه ای ثبت نام کنید و سایر مراحل را به شرح زیر انجام دهید. در این مقاله تمامی شرایط، کنترل ها و مدارک لازم برای ثبت درخواست و اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی حرفه ای آزاد را برای شما شرح می دهیم.

شرایط اخذ پروانه آموزشگاه فنی و حرفه ای

از آنجایی که در بسیاری از مشاغل تنها کسب مدارک علمی و دانشگاهی کافی نیست و کسب مهارت های عملی برای یافتن شغل مناسب امری حیاتی شده است، وجود مدارسی که بتوانند در زمینه آموزش عملی برای مشاغل مختلف فعالیت کنند، نویدبخش است. همچنین برخی از رشته ها مانند آرایشگری، نقاشی ساختمان، نجاری و … در دانشگاه ها تدریس نمی شود و هنرستان های فنی و حرفه ای نیاز به کسب مهارت های لازم در این حرفه ها دارند.

تأسیس آموزشکده فنی حرفه ای

از این رو افراد زیادی به تأسیس هنرستان ها روی آوردند و تمایل داشتند در این زمینه فعالیت کنند. آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد مراکز آموزشی تخصصی هستند که دوره های آموزشی در رشته های مختلف برگزار می کنند و سپس هنرجویان خود را برای اخذ گواهینامه فنی و حرفه ای در موسسه پذیرش می کنند. برای تأسیس این مدرسه شرایطی وجود دارد که در زیر توضیح می دهیم:

  • متقاضی باید تابعیت ایرانی داشته باشد (اگر تابعیت ایرانی ندارید باید مجوز کار و سرمایه گذاری در ایران داشته باشید)
  • اعتقاد به اسلام یا دین رسمی دیگر ضروری است.
  • داشتن صلاحیت سیاسی، فرهنگی و اخلاقی لازم.
  • – او نباید به فساد اخلاقی معروف باشد و مرتکب جرم سیاسی نشود
  • عدم سوء پیشینه کیفری
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر و مواد مخدر
  • متقاضی باید دارای کارت پایان خدمت از سامانه خدمت یا کارت معافیت دائم غیر مرتبط با مشکلات روانی باشد.
  • او باید حداقل 18 سال سن داشته باشد
  • سهل انگاری در کار در وزارتخانه ها، مؤسسات و سایر مشاغل دولتی

علاوه بر شرایط عمومی ذکر شده در بالا، متقاضی باید دارای شرایط خاص زیر نیز باشد:

1. فضایی که برای راه اندازی مدرسه در نظر گرفته اید باید حداقل مساحت عمومی مورد نیاز برای فضای اداری، سرویس بهداشتی، حمام، نمازخانه، رختکن و … را تامین کند.

2. محل مورد نظر شما باید فضای کافی برای آموزش و کارگاه های آموزشی تئوری و عملی برای حداقل 12 کارآموز را نیز فراهم کند.

اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه ای باز

انواع مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای

مجوز مراکز آموزشی در مجاورت کارگاه و بین کارگاه ها

این مجوز به مدت یک سال اعتبار دارد و از طریق آن می توانید مستقیماً به کارکنان خود آموزش دهید و مهارت های لازم و مدرن را به آنها آموزش دهید. همچنین برای اخذ مجوز مراکز آموزشی مجاور کارگاه ها و بین کارگاه ها نیازی به استعلام بین نمایندگی ها و اخذ مجوزهای لازم نخواهید داشت.

پروانه آموزشگاه فنی حرفه ای (نوع الف) مرکز تخصصی خدمات آموزش فنی و حرفه ای

جامع ترین مجوز آموزشگاه فنی حرفه ای، مجوز نوع A است که امکان ارائه دوره های آموزشی مختلف را به شما می دهد. مدت اعتبار این نوع مجوز 5 سال است و برای اخذ آن نیازی به گذراندن مراحل اداری پیچیده نخواهید بود. اما ارائه استعلام های بین نهادی از قبیل احراز هویت از سازمان ثبت احوال و سازمان نظام وظیفه ضروری است.

پروانه آموزشکده های فنی و حرفه ای (نوع B) الکترونیکی رایگان است

مجوز مدرسه حرفه ای نوع B یک راه سریع و آسان برای ایجاد یک مدرسه حرفه ای آنلاین است. با اخذ این مجوز می توانید تمامی دوره های خود را به صورت آنلاین برگزار کنید و به دانشجویان بیشتری دسترسی پیدا کنید. مدت اعتبار و مراحل اخذ مجوز برای این نوع آموزشگاه دقیقاً مشابه نوع A است و فقط نیاز به گواهینامه و کارت پایان خدمت دارد.

پروانه آموزشکده فنی و حرفه ای آزاد (نوع C) بر اساس سفارش می باشد

همانطور که از نامش پیداست، یک مدرسه سیستم گرا دوره های آموزشی خود را بر اساس نیازهای مشتریان طراحی و ارائه می کند. یعنی می توانید دوره های آموزشی ویژه ای را با توجه به نیاز شرکت ها یا صنایع مختلف برگزار کنید. مدت اعتبار این مجوز یک سال است و مراحل اخذ آن دقیقاً مانند مجوزهای نوع A و B می باشد.

پروانه آموزشکده فنی و حرفه ای آزاد (نوع D)

مجوز نوع D کاملترین مجوز تاسیس هنرستان است که امکان برگزاری دوره های آموزشی در طیف وسیعی از تخصص ها را به آن می دهد. مدت اعتبار این نوع پروانه 5 سال است و برای اخذ آن باید از پلیس پیشگیری، سازمان ثبت احوال، سازمان نظام وظیفه و استعلام مرجع انضباطی در محل مدرسه استعلام بگیرید.

مدارک لازم جهت اخذ پروانه آموزشگاه فنی و حرفه ای

مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز تاسیس آموزشکده فنی و حرفه ای

اکنون که می دانید چه نوع مجوزی نیاز دارید، آخرین مرحله قبل از درخواست مجوز، تهیه تمام مدارک لازم است. مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز هنرستان عبارتند از:

1- تعهدنامه

2- مدارک دال بر مالکیت یا اجاره محلی کارگاه و فضای آموزشی لازم برای برگزاری کارگاه ها و آموزش های نظری و مناسب برای حضور حداقل 12 زبان آموز یا کارآموز ماهر.

3- مدارک دال بر مالکیت یا اجاره محلی جهت تامین فضای عمومی مورد نیاز شامل فضای اداری، نمازخانه، حمام، رختکن، انبار مواد مصرفی، رختکن و سرویس بهداشتی.

4- مدارک دال بر مالکیت یا اجاره تجهیزات، ابزار و مواد مصرفی لازم برای ارائه خدمات آموزشی و یادگیری مطابق با استانداردهای آموزشی و حرفه ای.

مراحل اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه فنی حرفه ای آزاد

اگر تمام شرایط اولیه را دارید و تمام مدارک مورد نیاز را آماده کرده اید، اکنون می توانید برای دریافت مجوز با ما همراه باشید:

مرحله اول

1. وارد سامانه https://mojavez.ir/ شده و روی گزینه Business Tree کلیک کنید.

2. حال گزینه “Education and Research” را انتخاب کنید.

3. سپس بر روی قسمت “Skills Training” کلیک کنید.

4. در این قسمت می توانید گزینه آموزشکده فنی و حرفه ای را انتخاب کنید.

5. حالا نوع لایسنس مورد نیاز را انتخاب کرده و روی گزینه service کلیک کنید.

6. سپس گزینه ها را علامت بزنید و Request Registration را فشار دهید.

7. اکنون صفحه ای را مشاهده می کنید که در آن باید گزینه ورود از طریق پنجره سرویس های دولتی را انتخاب کنید.

8. شماره تلفن خود را در پنجره National Smart Services ثبت کنید.

9. در این صفحه اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده سپس بر روی گزینه Request License کلیک کنید.

10. اطلاعات خود را تایید کنید و پرداخت را انجام دهید.

11. پس از پرداخت هزینه ها و تایید کد پستی، مجددا وارد درگاه ملی مجوز کشور شوید.

12. در این مرحله، لیستی از مجوزهای مورد نیاز در پایین صفحه وجود دارد. روی مجوز مورد نظر خود کلیک کرده و ادامه دهید.

13. اکنون اطلاعات شما به درگاه تخصصی (پرتال جامع بنیاد آموزش فنی و حرفه ای کل کشور) ارسال خواهد شد. پس از آن یک تعهد نامه مشاهده می کنید که باید پس از مطالعه بر روی گزینه موافقم کلیک کنید.

14. در پنجره بعدی، نوع آموزشگاه، نام فرمانداری، شهرستان، شهرستان و نام مرکز تعیین شده (نزدیکترین مرکز آموزش فنی و حرفه ای).
مدرسه را بیابید) کد رهگیری خود را دریافت کرده و روی تایید کلیک کنید.

مرحله دوم

از طریق سامانه www.portaltvto.com با کد ملی و کد رهگیری وارد درگاه سامانه صدور مجوز ثبت نام شوید و اطلاعات شخصی، اطلاعات آموزشی، طرح توجیهی و تعهدنامه محضری خود را وارد کنید و در نهایت درخواست خود را برای اخذ مجوز تسهیلات ثبت کنید. پس از ثبت سفارش، کد رهگیری به شما داده می شود که باید آن را نزد خود نگه دارید.

مرحله سوم

باید منتظر بمانید تا اطلاعات شما توسط کارشناس بررسی شود و در صورت تایید توسط حراست بررسی و تایید شود.

مرحله چهارم

موافقت اولیه توسط مرکز مربوطه صادر می شود و مدارک شما طبق فرم بررسی به مرکز ارائه می شود.

مرحله پنجم

اکنون مرکز به شما یک نام کاربری و رمز عبور می دهد که باید در مراحل بعدی از آنها استفاده کنید.

مراحل اخذ پروانه آموزشگاه فنی حرفه ای

مرحله ششم

در این مرحله باید به مرکزی که می خواهید مدرسه تاسیس کنید اطلاع دهید تا کارشناس از آن بازدید کند. همچنین باید در این مرحله نام پیشنهادی خود را برای مدرسه اعلام کنید.

مرحله هفتم

پس از مراجعه به محل مورد نظر و اخذ تاییدیه از کارشناس، باید صلاحیت شما از نظر عدم اعتیاد یا سابقه بد بررسی شود.

مرحله هشتم

اکنون باید از بخش ساختمان تاییدیه بگیرید.

مرحله نهم

باید مدرسه خود را آماده کنید و وسایل آموزشی خود را وارد مرکز کنید تا کارشناس مربوطه از آن بازدید کند. در صورت موافقت، نام کاربری و رمز عبور به شما داده می شود.

مرحله دهم

مربیان واجد شرایط سازمان فنی و حرفه ای، زمان بندی، ساعات کاری و دوره های آموزشی سازمان را از طریق پورتال خود معرفی و مبلغ تعیین شده در پورتال را پرداخت نمایید.

مرحله یازدهم

اکنون باید در یک آزمون آفلاین خاص شرکت کنید یا گواهی های مربوطه را که قبلاً دریافت کرده اید ارسال کنید.

مرحله دوازدهم

در این مرحله مجوز عناوین آموزشی توسط مرکز برای شما صادر می شود.

مرحله سیزدهم

اطلاعاتی که ارسال می کنید باید مورد تایید رئیس مرکز باشد و مجوز تاسیس آموزشکده فنی حرفه ای رایگان برای شما صادر می شود.

کلیه مجوزهای آموزشگاه های فنی و حرفه ای در کشور توسط دستگاه اجرایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر می شود. فرآیند دریافت مجوز بسته به نوع مجوزی که برای آن درخواست می کنید می تواند متفاوت باشد. اعتبار مجوزهای مختلف نیز متفاوت است. بنابراین لازم است به مدت اعتبار پروانه خود توجه کرده و پس از پایان مدت اعتبار نسبت به تمدید آن اقدام نمایید.